Bjørn Leirvik

Smeltedigelen Ung: Åpen Scene Unge Artister

Lørdag 30/9 2023 Kl 15:30 | Park 22
ordinær: 100,-
barn: gratis Barn/ungdom under 20 gratis inngang

Kjøp

I år får vi oppleve disse unge artistene: 

-Nora Præsteng Krutå
-Adam Balanovych og Sofia Melentieva
-Saxofonkvartett fra Rana kulturskole:
Astrid Aarthun, Mathilde Rundhaugen, Isak Strøm og Christoffer Gurendal
-Dina-Emily Aasen Grigoryan
-!Warning (band): Isak Mortensen, Mathilde Rundhaugen, Emil André Hansen, Petter Storvoll Botn
-Blåsere fra Rana kulturskole: Linnea Nilsen, Ragnhild Andahl, Mia Kyrresdatter Aalberg, Idunn Steiro, Guro Strømsnes, Hauk Ulvar, Natalie Moa Eskildsen, Astrid Aarthun, Mathilde Rundhaugen, Isak Strøm Ulvestad, Christoffer Gurendal

Husband:
Tor-Petter Aanes, tangenter
Tage Vedal, trommer
Frode Hansen, gitar
Johan Reinåmo, bass

Coach: Jill Larsdotter, Wilja Musikk

Konserten er et samarbeid med Åpen Scene Wilja Musikk og Park22

-——–
Unge artister fra hele Helgeland møtes på scenen på Park22, for å vise fram for hvilket utrolig engasjement og talent som finnes rundt omkring. Ulike aldre, blanding av sjangre og musikalske uttrykk men med et felles ønske om å utvikle seg innen musikken.
Vi ønsker å gi de en scene, og en solid mentor gjennom Jill Larsdotter fra Wilja Musikk.

Målet for dette prosjektet er å bidra til rekruttering av unge musikere til det rytmiske feltet. Vi opplever at det er få musikere som satser profesjonelt på musikk fra vårt område og ønsker å tilrettelegge for dette ved å tilby scene under festivalen slik at de unge får mulighet til å vise seg frem samt å inspirere til videre satsing på musikken.

Dette prosjektet ble startet som et samarbeid med Rana kulturskole og Verket-festivalen i 2016 og har eksistert under navnet Unge Talenter. Vi ser det som en viktig oppgave å legge til rette for at unge musikere får inspirasjon til å utvikle seg videre og satse på musikken. 

Deltakerne gis muligheten til å videreutvikle seg ved å kunne få opptre på flere scener etter konserten, klubbscener, festivaler eller andre eventer.