Mariachi Sol de Oslo

Lørdag 30/9 2023 Kl 21:00 | Blackbox, Nordland Teater
ordinær: 350,-
medlem 4/4: 300,-

Kjøp Lytt

Vi kan ikke kalle oss Smeltedigelen uten å også ta et dypdykk i andre tradisjoner og musikk.

Mariachi Sol de Oslo, er et stort orkester som forenes rundt kjærligheten til meksikansk kultur, dans og musikk. Konserten deres under Smeltedigelen musikkfestival kommer til å bli minneverdig.

“Maricachimusikkens visuelle og musikalske komponenter blir behandlet med dyp respekt og lekenhet, og de blander nykomponert materiale med tradisjonelle låter.”

Opphavet til begrepet mariachi er omdiskutert, men musikkformen har oppstått i møtet mellom meksikansk tradisjonsmusikk og instrumenter som ble introdusert i landet gjennom den spanske koloniseringen. Flere typer folkemusikk ble etter hvert formet av dette møtet, og det vi i dag kjenner som mariachi ble formet på 1800-tallet og starten av 1900-tallet, hvor det ble en musikkform som ble knyttet til det nye urbane Mexico, ikke helt ulikt med måten countrymusikkens popularitet i USA gikk i hånd i hånd med den økende tilflytningen av rural befolkning til byene. Det distinkte utseendet, med charro-kostymer, var på plass på dette tidspunktet og bidro til å gjøre mariachistilen lett gjenkjennelig, og etter hvert et symbol på meksikansk kultur som ble mye brukt i film.

De siste årene har Mariachi Sol de Oslo representert denne tradisjonen her til lands gjennom en rekke konsertkvelder, for eksempel i forbindelse med feiringen av de dødes dag. Maricachimusikkens visuelle og musikalske komponenter blir behandlet med dyp respekt og lekenhet, og de blander nykomponert materiale med tradisjonelle låter.

Musikere:

Edgar Albitres (vokal og perk)
Torbjørn Sandvik (små meksikanske vihuela)
Ombeline Chardes (fiolin)
Valerio Bottari (guitarron)
Tancred Heyerdahl (trompet)
Patricia Lazara Morales (vokal)
Bellali Austria (dans)