Come Shine med Knut Reiersrud og Jan Erik Vold

Scandic Meyergården Spektrum
Lørdag, 22 oktober, 2016 - 17:30


En av norges mest kjente jazzband gjester Smeltedigelen med en av norges mest folkekjære forfattere toppet med den mest elegante gitaristen i landet!
Sist Come Shine var i Mo i Rana i 2015 leverte de en fantastisk konsert og til årets Smeltedigelfestival i Meyergården Spektrum har bandet med seg Jan Erik Wold og Knut Reiersrud .
I mars 2014 slapp kvartetten Come Shine comebackalbumet «Red and Gold» med en storslagen releasekonsert på hovedscenen i Den Norske Opera der flere gjesteartister, deriblant Knut Reisersrud og Jan Erik Vold, deltok. I de to årene som har gått, har Come Shine spilt konserter over hele landet både som ren kvartett, med gjester, og med ensembler som Trondheim Jazzorkester og KORK. Tilbakemeldingene vitner om at Come Shine er blant landets aller beste liveband.

Vold og Reiersrud er blant Norges største scenepersonligheter og trenger knapt noen presentasjon. På scenen med Come Shine forsterker de to både den mørkere og mer groovy slagsiden Come Shine har utviklet etter comebacket, og den jazzpoetiske arven som ligger i Come Shines fokus på tekster og fortellinger.

Come Shine er blant de største norske jazzsuksessene i nyere tid. Helt siden starten i 1998 har de håndtert “den store amerikanske sangboka” med kreativitet og finesse, til glede både for folk som “ikke visste at de likte jazz” og etablerte jazzelskere. Kvartetten er nok blant de bandene i Norge som har størst aldersspenn i sitt konsertpublikum, fra tenåringer til pensjonister.

Etter seks år med suksess og omfattende turnéer, Spellemannpris, samarbeid med KORK, TrondheimSolistene og andre ensembler og artister, la Come Shine opp i 2004. To korte gjenforeninger i 2010 og 2011 fikk dem på andre tanker. Fra 2012 jobbet de igjen med nytt repertoar. Oppskriften er den samme som før: Gjenfortelling av gamle slagere, med et fritt valg av virkemidler. I mars 2014 ble bandets fjerde album «Red and Gold» sluppet. Albumet har mottatt strålende kritikker fra et samlet anmelderkorps.  

Erlend Skomsvoll – piano og arr.
Live Maria Roggen – sang
Sondre Meisfjord – bass
Håkon Mjåset Johansen – trommer
Jan Erik Vold – dikt og stemme
Knut Reiersrud – gitar