ÅPNINGSKONSERTEN Nordic Namgar

Meyergården Spektrum
Torsdag, 22 oktober, 2015 - 17:30

Årets åpningskonsert på Meyergården Spektrum blir med bandet Nordic Namgar, et unikt samarbeidsprosjekt med Barentskult. Dette var bestillingsverk til Riddu Riddu festivalen i 2013.

Bandet Nordic Namgar med Ole Jørn Myklebust i spissen presenterer et møte med en russisk-burjatisk vokalist, norsk trompetist og en finsk samisk protestsanger.

Burjatene er et mongolsk folkeslag. og har har musikalske tradisjoner som omfatter et vell av strenginstrumenter og bruk av strupesang.Den burjatiske/russiske vokalisten Namgar Lkhasaranova er kjent i Russland for både ivareta burjatiske musikktradisjonerog for å sette musikken inn i et moderne, ofte elektronisk lydbilde med moderne rock/jazz elementer. Hun har en fabelaktig vokalbeherskelse, og kan lokke frem de mest lengselsfulle stemninger i et lydbilde som kan fylle selv de åpneste, tommeste steppelandskap. Med seg på vokal har hun med seg Niillas Holmberg, en ung gitarist og poet fra Lappland med en fantastisk vakker stemme.
Bandet har gjort stor suksess og har deltatt på en rekke anerkjente festivaler bl.a Oslo World Music festival og har hatt konserter i Moskva.

HØR

Namgar Lkhasaranova, vokal
Niillas Holmberg, vokal
Ole Jørn Myklebust, blåseinstrumenter
Endre Hareide, bass
Fredrik Ellingsen, gitar og elektronikk
Jakop Janssønn, Trommer og perkusjon
Evgeny Zolotarev, chanza
Ingar Huskaar, lyd