Tord Gustavsen Kvartett

NT Hovedscenen
Fredag, 23 oktober, 2015 - 19:00

Vi er stolte over å ha med oss den norske jazzkvartetten Tord Gustavsen Kvartett i årets festivalprogram!
Det er stor stas at kvartetten finner anledning og har lyst til å opptre under Smeltedigelen i Mo i Rana, mellom opptredener på store jazzklubber og festivaler i Europa, Australia, New Zealand og Sør Amerika!

Pianist Tord Gustavsen er en av landest mest populære jazzartister, og er en av få som kan skilte med listeplasseringer både på amerikanske Billboard og norske VG lista! Hans stadig søken etter den rene vakre tonen i hver strofe han spiller er blitt hans varemerker.

Gustavsen jobber i ulike konstellasjoner; i duo,trio,kvartett og kvintett format. Tord Gustavsen kvartett har samarbeidet siden 2008.
I 2012 ga Gustavsen ut sitt femte album "The Well".

Dette blir en konsert der publikum får oppleve jazzmusikere i ypperste klasse som presenterer stemingsfulle jazzlåter på sitt vakreste, låter som når et bredt publikum med sitt melodiske og kreative uttrykk. Musikk som omtales som "ordløse salmer" der Tord Gustavsens univers er et univers der den sterke melodien leder an og den medative tilstedeværelsen bestemmer hva som skjer videre. Med utsøkt følsomhet og et imponerende samspill har har kvartetten en egen evne og trollbinde publikum.

Kvartetten består av :
Tord Gustavsen - Piano
Tore Brunborg - Saksofon
Sigurd Hole - Kontrabass
Jarle Vespestad- Trommer

Se også:
http://www.tordg.no/index_2.html

Lytt på:
https://www.youtube.com/watch?v=4coKFq_lArk&list=PLCjmuDYu4ubQWGD2K6XFg6...